Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Tăriceanu: Ședința Biroului Politic Executiv este legală/ Exclușii din ALDE amenință cu procese și plângeri penale

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 13 septembrie 2019 Etichete: ,

Alexandru Băişanu a anunţat, vineri, că va contesta în instanţă decizia de excludere din partid şi le va face plângere penală lui Călin Popescu Tăriceanu şi lui Daniel Chiţoiu. El a adăugat că şedinţa convocată vineri, în Parlament, este ilegală și încalcă statutul ALDE.

UPDATE:

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că, înainte de a îi exclude pe cei 4 parlamentari ALDE s-a consultat cu juriștii care au stabilit că ședința Biroului Politic Executiv este legală.

”Acești foști colegi au ales o variantă dezamăgitoare și imorală, contribuind alături de PSD la încercarea de a destructura ALDE. Acțiunile îi acuză mai mult decât statutul. Cei patru au fost persoane care la Delegația Permanentă au votat pentru ieșirea de la guvernare și pentru denunțarea alianței cu PSD. Cei patru s-au vândut pentru un Guvern care mai are câteva zile de trăit”, a spus Tăriceanu la Digi24.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Alexandru Băiașu spune că a aflat de la televizor că a fost exclus din partid și spune că va rămâne membru ALDE până când o instanță va stabili care este varianta corectă.

„Călin Popescu Tăriceanu e o mare dezamăgire. Noi nu l-am trădat pe Tăriceanu. El a trădat partidul pe care l-a creat. El a fost pus la pământ de deciziile pe care le-a luat cât a fost politician. Numai poate lua decizii pentru sine, d-apoi pentru partid”, a declarat Ștefan Băișanu, la digi24.

Alexandru Băișanu a acceptat propunerea Vioricăi Dăncilă de a fi ministru pentru Relația cu Parlamentul. Președintele Klaus Iohannis a refuzat însă toare propunerile, cerând ca premierul să meargă în Parlament pentru a obține votul de încredere.

Grațiela Gavrilescu,  ministru demisionar al Mediului a fost și ea convinsă să se întoarcă la minister. Încă de ieri a anunțat că, în cazul în care va fi exclusă din ALDE, va acționa partidul în instanță.

„Eu consider că atâta timp cât eu sunt membru ALDE, astăzi, cred că ar trebui să luăm în considerare ALDE. Și ALDE vom fi până când instanța va decide că nu mai suntem ALDE”, a declarat Grațiela Gavrilescu pentru mainnews.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW