Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Uniunea Europeană trimite o misiune specială pentru siguranța Republicii Moldova. Maia Sandu: Avem nevoie de sprijin

By Dragomir Georgiana , in Republica Moldova Stirile zilei , at 4 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Uniunea Europeană va trimite o misiune  specială de sprijin în Republica Moldova, în luna mai ac, pentru a rezista „activităţilor destabilizatoare” ale Rusiei, confirmă Maia Sandu, oficialul acestui stat. Mai exact, este vorba despre „Misiunea de Parteneriat UE în Republica Moldova (EUPM Moldova), formată din consilieri civili. Acesta va funcționa pe o perioadă iniţială de doi ani, „cu scopul de a lansa misiunea la Consiliul Afacerilor Externe din 22 mai 2023″, potrivit unui document intern al UE, citat de site-ul euobserver. com

Practic, Misiunea de Parteneriat UE va ajuta Republica Moldova să ia decizii pentru securitate, să facă față atacurilor de orice fel, inclusiv cibernetice. Prezentă la București, marți, 4 aprilie, președinta R. Moldova, Maia Sandu, recunoștea deschis că are nevoie de sprijin în acest sens, având în vedere ultimele acțiuni de amenințare ale statului pe care îl conduce.

„Avem în continuare nevoie de sprijin pentru a lupta mai eficient cu propaganda Kremlinului și pentru a ne dezvolta. Da, avem nevoie de ajutor și da, discutăm cu partenerii pentru a reuși mai multe, pentru consolidarea sistemului de apărare”, a precizat Maia Sandu.

Uniunea Europeană, preocupată de siguranța Republicii Moldova

La 1 iunie ac, Republica Moldova va găzdui Reuniunea Comunității Politice Europene. Evenimentul va întruni 50 de șefi de state și de guverne din Europa și lideri ai Uniunii Europene. „Pentru noi, găzduirea acestui summit este o reconfirmare a angajamentului Moldovei față de valorile europene, dar și a rolului țării noastre în găsirea unor soluții sustenabile pentru provocările cu care ne confruntăm astăzi cu toțiiˮ, a menționat Maia Sandu, în prezența președintelui României, Klaus Iohannis, și a cancelarului Germaniei, Olaf Scholz.

În urmă cu trei săptămâni, Poliția din Chișinău  a destructurat o grupare coordonată de agenți FSB, care avea misiunea de a organiza proteste violente împotriva actualei conduceri a Republicii Moldova.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW