Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Uniunea Europeană a confiscat peste 13 miliarde de euro de la oligarhii și companiile ruse sancționate

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 12 iulie 2022

Comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, a transmis marți, 12 iulie, că Uniunea Europeană a înghețat active în valoare de 13,8 miliarde de euro ce aparțin unor oligarhi, indivizi sau entități din Federația Rusă, pe fondul invaziei din Ucraina, relatează Reuters.

O mare parte, peste 12 miliarde de euro, provin din cinci state membre, deci trebuie să le convingem și pe celelalte să procedeze la fel”, a transmis comisarul Reynders.

La finalul verii, ar urma să fie semnat un acord politic prin care să transforme încălcarea sau evitarea sancțiunilor aplicate Federației Ruse în infracțiuni pe tot teritoriul Uniunii Europene.

Dacă este cazul, banii se vor întoarce într-un fond adresat cetățenilor ucraineni, pentru a le da înapoi bani ucrainenilor după confiscarea bunurilor (n.r. oligarhilor și companiilor ruse)”, a adăugat oficialul UE.

În acest moment, Uniunea Europeană a aplicat sancțiuni asupra a 98 de entități și 1.160 de indivizi din Federația Rusă, acuzate că au jucat un rol important în invazia rusă în Ucraina.

Totodată, Reynders a mai precizat că Eurojust va începe să adune dovezi și să coopereze cu statele membre UE în ceea ce privește acuzațiile de crime de război aduse trupelor ruse.

Cel mai important e să avem o coordonare bună, să nu dublăm situațiile diferite și să colectăm dovezile în același loc”, a precizat Reynders.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *