Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Ungaria: Din data de 1 aprilie vor începe livrările de gaze naturale din Turcia

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 26 martie 2024 Etichete: , , ,

Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe și al Comerțului Exterior, a anunțat pe pagina sa de Facebook că livrările de gaze naturale din Turcia către Ungaria vor începe din 1 aprilie. Acest moment a fost calificat drept „o zi istorică în cooperarea energetică turco-ungară”, conform MTI.

Ministrul a subliniat că, în conformitate cu contractul încheiat, în următoarele luni vor fi livrați 275 de milioane de metri cubi de gaze naturale către Ungaria. Astfel, Ungaria devine prima țară care nu se învecinează cu Turcia și care va primi livrări de gaze naturale în câteva zile.

Szijjártó a remarcat că Turcia a jucat întotdeauna un rol important în asigurarea securității aprovizionării cu energie a Ungariei, dar până acum doar ca o rută de tranzit, iar acum și ca o țară sursă de gaze naturale.

„De asemenea, ne consolidăm cooperarea în domeniul energiei nucleare, întrucât noua centrală nucleară din Turcia, care va fi în curând operaţională, va fi construită folosind aceeaşi tehnologie ca noua centrală de la Paks. Astfel, Ungaria va beneficia şi de experienţa dobândită de Turcia din timpul construcţiei. În acelaşi timp, specialiştii turci îi vor ajuta pe colegii lor din Ungaria şi la inspecţia tehnică a echipamentelor cu o durată lungă de producţie”, a precizat Péter Szijjártó, pe pagina sa de socializare.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW