Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Un șef și alte două polițiste au fost reținuți în dosarul de corupție de la Poliția Locală Sector 1

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 5 iunie 2024 Etichete:

Trei polițiști locali, Avram Marina-Roxana, Iordache Florentina și Voinea Dragoș-George, vor fi reținuți pentru 24 de ore în dosarul de corupție de la Poliția Locală Sector 1. Aceștia sunt acuzați, printre altele, de luare de mită în formă continuată, trafic de influență și fals intelectual în formă continuată.

Direcția Națională Anticorupție a efectuat mai multe percheziții la șefii secției Poliției Sector 1, aceștia fiind acuzați că au luat șpagă de la patronii cluburilor din sectorul 1, sume între 5.000 și 20.000 de euro.

Un șef și două polițiste locale, reținuți de DNA

Direcția Națională Anticorupție a emis astăzi un comunicat prin care se dispune mișcarea a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Avram Marina-Roxana, Iordache Florentina și Voinea Dragoș-George.

AVRAM MARINA-ROXANA, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 – Direcția Control Urban – Compartimentul Control Activități Comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată,
– trafic de influență în formă continuată,
– fals intelectual în formă continuată,
– divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,
– instigare la infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic,
– instigare la infracțiunea de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,
– divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,

IORDACHE FLORENTINA, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1 – Direcția Control Urban – Compartimentul Control Activități Comerciale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată,
– trafic de influență în formă continuată,
– fals intelectual în formă continuată (două acte materiale),

VOINEA DRAGOȘ-GEORGE, polițist local în cadrul Poliției Locale Sector 1, șef al Compartimentului Control Activități Comerciale din Direcția Control Urban, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată,
– complicitate la infracțiunea de fals intelectual”, se arată în comunicatul oficial. 

Procurorii spun că în perioada 2023-2024, trei funcționari publici din Sectorul 1 al Capitalei sunt acuzați că ar fi cerut și primit mită între 2.500 și 14.000 de euro de la mai multe firme, totalizând 26.500 de euro. Aceștia ar fi solicitat bani pentru a confisca sume mai mici decât cele obținute ilegal de firme, pentru a aplica sancțiuni contravenționale rapid și parțial, și pentru a nu sancționa lipsa autorizațiilor de funcționare.

De asemenea, între 11 și 20 ianuarie 2023, Avram Marina-Roxana și Iordache Florentina ar fi cerut și primit 6.000 de euro de la un om de afaceri, lăsând impresia că pot influența un polițist să emită o soluție favorabilă în cazul său penal.

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW