Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Un polițist de la Serviciul Transporturi Constanța, drogat și beat la volan, a accidentat o femeie din Caracal/Cum a vrut să scape de dosar penal UPDATE

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 5 septembrie 2023 Etichete: , , ,

UPDATE Potrivit surselor Main News, polițistul care a provocat accidentul este încadrat la Serviciul Transporturi din cadrul IPJ Constanța. Până la momentul publicării acestei informații, nu s-a dispus nicio măsură preventivă împotriva sa. 

-Știre inițială

Un polițist din Constanța, sub influenta drogurilor și a alcoolului, a produs un accident de circulație în Caracal, după care a pus-o la volan pe prietena sa, în încercarea de a scăpa răspundere. Informația a fost confirmată, pentru Main News, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție(IPJ) Olt, Șerban Gheorghe Claudiu. 

Accidentul produs de tânărul polițist din Constanța s-a înregistrat marți dimineață, 5 septembrie.

„În jurul orei 05:50, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe strada Vornicu Ureche, din municipiul Caracal, a avut loc un eveniment rutier. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, a fost implicat un autoturism, ce ar fi fost condus de o tânără, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Caracal și un pieton, respectiv o tânără, în vârstă de 33 de ani, din comuna Brastavățu, județul Olt”, a transmis IPJ Olt.

Un nou scandal intern la IPJ Constanța. Un tânăr polițist,drogat și beat a provocat un accident rutier

Întrucât a existat bănuiala rezonabilă că la volanul autoturismului s-ar fi aflat o altă persoană decât cea indicată inițial, polițiștii au efectuat verificări, în urma cărora s-a stabilit faptul că autoturismul a fost condus de un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Caracal, județul Olt, au menționat reprezentanții IPJ Olt.  El a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, a fost testat și cu aparatul drugtest, care a indicat prezența a două substanțe psihoactive, potrivit sursei citate.

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, iar Poliția a întocmit un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Acest accident plasează IPJ Constanța într-un nou „scandal” intern, după ce a intrat în reorganizare, după accidentul provocat de Vlad Pascu, un tânăr de 19 ani, care s-a urcat drogat la volan și a accidentat mortal doi tineri, rănindu-i pe alți trei. În urma verificărilor Corpului de Control din cadrul Ministerului Afacerilor Interne(MAI), accidentul provocat de Vlad Pascu ar fi fost evitat, dacă polițiștii și-ar fi îndeplinit atribuțiile în mod corect. Patru șefi din cadrul IPJ Constanța au demisionat și s-au deschis anchete penale și disciplinare în cazul lor.

Sursă foto: Pixabay 

Comentarii