Monday, September 16, 2024
Jurnalism corect


Un nou pasaj pe Centura Capitalei, inaugurat duminică de CNAIR

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 iunie 2023 Etichete: , ,

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va deschide traficul pe Pasajul Berceni duminică, 25 iunie, începând cu ora 10:00, cu aproape doi ani întârziere față de termenul stabilit inițial. Anunțul a fost făcut de Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. 

Contractul pentru realizarea Pasajului Berceni a fost încheiat în martie 2019 între CNAIR și o asociere condusă de firma Trameco, parte a grupului Selina. Durata de realizare era de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor.

Termenele nu să fie respectate. Constructorul a lucrat extrem de lent, iar pe deasupra a trebuit să și refacă unele lucrări pe care le executase neconform. Valoarea contractului este de 146 milioane lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene și de la bugetul de stat.

Pasajul Berceni reprezintă sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar, la intersecția dintre Centura Capitalei și DJ401.

Gură de oxigen pentru traficul în zona de sud a Capitalei

În urmă cu aproximativ o lună, CNAIR a inaugurat, tot în aceeași zonă, și Pasajul Olteniței, cel care presupune reconfigurarea majoră a intersecției dintre DNCB și DN4. Acesta ar trebui să ajute la fluidizarea traficului pe Centura Capitalei, în zona de sud, și să îmbunătățească accesul către comuna Popești Leordeni, unde în ultimii ani au fost construite mai multe case și ansambluri rezidențiale.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW