Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un gest infim te poate costa închisoarea. Ce pedeapsă primești dacă zgârii mașina cuiva

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 22 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Cazul unui bărbat de 74 de ani din Iaşi care a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a zgâriat cu cheia portierele unei mașini scumpe, a adus în atenția opiniei publice faptul că un astfel de gest de răzbunare ne poate costa chiar doi ani de detenție. 

Faptul că nu există suficiente locuri de parcare în orașul în care locuim îi determină pe oameni să își lase mașina fie pe locul altcuiva, fie în locuri neamenajate special, deranjând în acest fel traficul rutier. În acest fel,  nu e de mirare că multe persoane ajung să recurgă la gesturi de răzbunare.

Însă, ce este bine de știut că ruperea unui element al mașinii sau chiar distrugerea acestuia se poate pedepsi chiar și cu 2 ani de închisoare.

Legea prevede că „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia (…) se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Un bătrân din Iași a primit 5 ani de închisoare pentru că a zgâriat o mașină de lux

Magistrații Judecătoriei Iași au pedepsit un bărbat în vârstă de 74 de ani, cu 5 luni de închisoare cu suspendare, pentru că a zgâriat cu cheia portierele unei maşini de lux care era parcată în faţa garajului său.

Conform judecătorilor, bărbatul era în stare de ebrietate și „a zgâriat cu cheia ambele portiere de pe partea dreaptă şi aripa din dreapta-spate a unei maşini, după care a lovit în mod intenţionat maşina, cu uşa garajului, provocând distrugeri la nivelul hayonului”.

Proprietara mașinii de lux a depus plângere, iar pe lângă condamnare, bprbatul în vârstă de 74 de ani are de plătit și o amendă de 5 845 lei, daune materiale.

„Stabileşte pedeapsa de 5 (cinci) luni închisoare în sarcina inculpatului (…) pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. (…), dispune amânarea aplicării pedepsei de 5 (cinci) luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani, (…) care se va calcula de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în decizia magistraţilor de la Judecătoria Iaşi.

Bărbatul a contestat decizia la Curtea de Apel, însă judecătorii i-au respins, în 11 noiembrie, apelul şi au menţiunt decizia primei instanţe.

sursa foto: Dreams Time

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *