Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Un expert al OMS vine în România. Alexandru Rafila: Situația este fără precedent în regiunea europeană

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 18 octombrie 2021

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) vin în România pentru a ajuta autoritățile în lupta cu valul patru al pandemiei de COVID-19. În plus, OMS vrea să ajute țara noastră și în ce privește vaccinarea împotriva coronavirusului.

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat luni, 18 octombrie, că nu este vorba despre o verificare, ci o „asistență tehnică a OMS”. Rafila a punctat că situația este fără precedent.

„Situația este, cred, fără precedent, chiar fără precedent în regiunea europeană a organizației. Mai ales în acceastă perioadă în care există vaccin. Nu vorbim despre anul 2020 când nu exista niciun mijloc de prevenire a bolii, dincolo de măsurile de distanțare.

Preocuaprea foare mare este legată de numărul uriaș de noi cazuri și numărul extrem de mare de decese, suntem pe locul întâi în lume în ce privește mortalitatea raportată la populație și lucrul acesta evident că a determinat OMS să încerce să găsească soluții”, a afirmat medicul într-o intervenție la Digi 24.

Rafila a mai detaliat soluțiile și a dat noi informații despre expertul OMS care urmează să ajungă în România.

„Una dintre soluții este creșterea procentului de persoane vaccinate. E o soluție care poate să prevină valuri ulterioare, mai ales în primăvară. Dar o să avem cu siguranță nevoie și de o soluție privind situația actuală și, din ce știu eu, în aceste zile, poate chiar astăzi, va sosi în țară un expert specializat în astfel de situații de criză de sănătate (…)

Este o doamnă calificată, care a ocupat diverse poziții la OMS. Vine din Statele Unite și să sperăm că împreună cu colegii de la INSP, pe de o parte, și cu o decizie de natură politică pe de altă parte, o să putem găsi împreună o soluție, așa încât să nu mai moară atât de mulți oameni în această perioadă. Asta este, de fapt, prioritatea tuturor, cum facem să oprim acest șir nesfârșit de decese”, a mai completat acesta.

Context

Valul patru al pandemiei de COVID-19 crește în intensitate de la o zi la alta, în timp ce în secțiile COVID de Terapie Intensivă nu mai există niciun loc liber.

Autoritățile au raportat luni, 18 octombrie, alte 261 de decese asociate COVID-19 și 10.141 de cazuri din 34.610 teste efectuate, în ultimele 24 de ore. Așadar, rata de pozitivare este de 29,3%.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW