Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un deputat ex-AUR, îngrijorat „în numele unei țări întregi” de „liniile albe” lăsate de avioane pe cer

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 4 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Deputatul care a intrat în Parlament pe listele AUR, Mihai Lasca, a cerut Autorității Aeronautice Civile, într-o interpelare oficială, să îi spună ce sunt „liniile albe” lăsate de avioane pe cer și „care este scopul pulverizării acestora”, relatează Digi24. Deși i s-a răspuns cu ajutorul unor articole publicate pe site-ul NASA, Lasca s-a arătat deranjat că răspunsul a fost oferit în limba engleză.

Prin prezenta, în calitate de deputat, cât și de membru în Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții, ca urmare a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor României, VĂ SOLICIT să comunicați următoarele:

mai mulți cetățeni mi-au trimis înregistrări video cu privire la faptul că pe cer, deasupra și în imediata apropiere a zonelor în care aceștia locuiesc, se aflau foarte multe „linii albe cu o lungime considerabilă”, care persistau ore întregi, fără a se disipa în anumite zone cu o putere deloc neglijabilă”, se arată în interpelarea adresată în luna octombrie și publicată vineri, 4 noiembrie, de Digi24.

Autoritatea Aeronautică Civilă i-a răspuns deputatului și l-a pus să scaneze un cod QR pentru a accesa mai multe materiale în limba engleză publicate de NASA sau de Oficiul de Meteorologie al Marii Britanii, care tratează fenomenul „contrails”, adică urmele lăsate de avioane pe cer.

În schimb, răspunsul l-a deranjat și mai tare pe deputat, care a transmis o altă scrisoare adresată directorului instituției și în care i-a cerut să își scrie demisia în limba română.

Până atunci VĂ SOLICIT A DOUA OARĂ să-mi comunicați DE URGENȚĂ: ce reprezintă „liniile albe de pe cer” (chemtrails ȘI NU contrails) și ce substanțe chimice conțin care este scopul pulverizării acestora pe cerul României, precum și cine efectuează aceste pulverizări”, a insistat deputatul dat afară de AUR.

Fenomenul „chemtrails” este unul dintre cele mai populare subiecte în rândul celor care urmăresc teoriile conspirațiilor și presupune că urmele de condens lăsate de motoarele avioanelor ar fi, de fapt, „substanțe chimice pulverizate” în cadrul unor misiuni secrete care ar avea, printre altele, scopul de a otrăvi populația.

În schimb, denumirea corectă a „liniilor albe” lăsate de avioane pe cer este „contrail”, ce presupune „un tip de nor de gheață, format de aeronavă în timp ce vaporii de apă se transformă prin condens în mici particule de praf” și care pot rămâne în aer chiar și o oră, nefiind vorba de nicio substanță toxică, potrivit unuia dintre materialele de pe site-ul NASA, indicate de autoritatea română.

Lasca are un istoric de răspândire a teoriilor conspirației, ce datează încă de pe vremea pandemiei de COVID-19. Totodată, face parte din grupul de parlamentari apropiați de Ambasada Federației Ruse la București.

SĂ NU UITAȚI că televiziunile și redacțiile de știri care atunci făceau PROPAGANDĂ Covidd-ului sunt aceleași care acum publică articole LA COMANDĂ și susțin că DÂRELE de pe cer care îngrijorează o țară întreagă sunt FIREȘTI”, a fost reacția deputatului, la scurt timp după ce Digi a publicat materialul citat.

Deși a intrat în Parlament pe listele AUR, a fost dat afară în martie 2021, din cauza problemelor pe care le are cu legea. În iunie 2021, Lasca a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru că a bătut o persoană în trafic. Detalii aici.

Totodată, în cadrul unui proces judecat în 2019 la Tribunalul Bihor, în care era cercetat pentru comiterea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, Lasca era catalogat drept „recidivist”.

O interpelare asemănătoare a fost formulată și de senatorul ex-AUR Diana Șoșoacă, potrivit Factual.ro.

CITEȘTE ȘI: Persoanele condamnate definitiv nu vor mai putea candida la alegeri / Legea, promulgată de președinte

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW