Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Un bărbat din Cluj, condamnat în Chile la 25 de ani de închisoare, a fost adus în România

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 31 mai 2024 Etichete: , ,

Un clujean a fost condamnat în 2006 la 25 de ani de închisoare în Chile pentru trafic de droguri, consumi ilicit de droguri şi infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat. După 2 ani de la solicitare, a fost transferat în România.

George Rusu, un român arestat în Chile în 2004, a fost condamnat în 2006 la opt ani de închisoare pentru trafic de droguri. În septembrie 2004, în orașul Calama, autoritățile au descoperit un camion cu aproximativ 1.900 de pachete de cocaină ascunse în plafon. În 2009, Tribunalul din Colina l-a condamnat la 25 de ani de închisoare pentru aceeași infracțiune, fiind parte a unei bande de cinci persoane, relatează Monitorul de Cluj.

Aceștia au primit în total 75 de ani de închisoare. În timpul procesului, s-au prezentat dovezi, inclusiv interceptări telefonice, care au demonstrat că Rusu a condus banda din închisoarea Colina II, unde era deja încarcerat pentru transportul a peste o tonă de cocaină.

În 2021, Curtea de Apel Cluj a aprobat transferul lui George Rusu în România pentru a-și continua executarea pedepsei.

„La data de 31 mai 2024, o escortă a Poliției Române a adus în țară, din Chile, un bărbat, de 56 de ani, domiciliat în Cluj, condamnat pentru trafic de droguri.

Acesta a fost transferat în România, în vederea continuării executării pedepsei.

Bărbatul a fost condamnat în Chile, pentru trafic de droguri, la 25 de ani de închisoare și a solicitat să fie transferat în România, în vederea continuării executării pedepsei.

Transferul s-a realizat prin Biroul Național Interpol, cu sprijinul Ministerului Justiției, iar bărbatul va fi încarcerat, în vederea executării pedepsei.”, transmis autoritățile române.

foto: Captură VIDEO

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW