Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Un bărbat, cercetat de Poliție după ce ar fi furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur-VIDEO


Un bărbat în vârstă de 25 de ani este audiat de polițiști, după ce ar fi furat mai multe obiecte din biserici, inclusiv, moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, expuse la Capela Sfânta Elisabeta din Cotroceni(București), potrivit surselor Main News. Cercetările sunt desfășurate de Serviciul de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Capitalei. În cursul zilei de astăzi, 11 mai,  se va decide, dacă sunt necesare măsuri preventive împotriva acestuia, informează Poliția Română. 

Tânărul ar fi sustras, în mod reptetat, bunurile din mai multe biserici de pe raza Capitalei, obiecte din aur, incluse în patrimoniul cultural național, bani din cutia milei. La percheziții, au fost identificate obiectele furate, urmând să fie evaluate.

„Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, un bărbat, în vârstă de 25 de ani, pe parcursul acestui an, ar fi pătruns în mai multe lăcașuri de cult din municipiul București și ar fi sustras diferite bunuri, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național. 

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, printre care obiecte de cult religios susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunilor”, a precizat Poliția Română

 

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW