Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un bărbat a amenințat cu incendierea sediului Serviciului Public de Finanţe Locale din Ploieşti, stropind clădirea cu benzină / Declaraţiile directorului instituţiei

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 26 septembrie 2024 Etichete: , , ,

Un incident tensionat a avut loc joi la sediul Serviciului Public de Finanţe Locale (SPFL) din Ploieşti, unde un bărbat a ameninţat că îşi va da foc. Acesta a venit iniţial în audienţă pentru a obţine informaţii despre fostul proprietar al locuinţei în care trăieşte, însă, când i s-a spus că aceste date sunt protejate de secretul fiscal, a revenit cu ameninţări. Bărbatul a intrat din nou în clădire şi a stropit cu combustibil spaţiul, inclusiv biroul şi casieria, spunând că va provoca un incendiu.

”Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi, la data de 26 septembrie, în jurul orei 10:00, cu privire la faptul că un bărbat ar fi pătruns în sediul unei instituţii publice din municipiul Ploieşti, având o sticlă asupra sa, ameninţând că se sinucide. La faţa locului, au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie, precum şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din primele verificări stabilindu-se faptul că bănuitul, un bărbat, de 57 de ani, din municipiu, a pătruns în sediul instituţiei, ar fi ameninţat că se sinucide şi că va incendia clădirea, aruncând în interiorul acesteia cu produs petrolier, fără a aprinde substanţa respectivă, ulterior plecând de la faţa locului”, informează oficialii Poliţiei judeţului Prahova.

Directoarea instituţiei, Simona Dolniceanu, a relatat că i-a explicat bărbatului că poate obţine informaţiile doar prin intermediul unei instanţe de judecată, conform legii. După ce a părăsit iniţial biroul, acesta s-a întors la scurt timp cu ameninţări grave. Personalul de la Finanţe a alertat imediat Poliţia, însă agresorul a reuşit să plece înainte ca echipajele să ajungă.

Conform surselor judiciare, incidentul a avut loc la sediul principal al SPFL, situat pe Bulevardul Independenţei din Ploieşti. Bărbatul a fost ulterior identificat de poliţişti şi dus la secţie pentru clarificarea situaţiei. Autorităţile urmează să ia măsurile legale necesare în acest caz.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW