Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un avion militar ucrainean, interceptat și aterizat la Bacău UPDATE Procurorii militari analizează situația

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 februarie 2022

UPDATE Adevărul transmite că procurorii militari analizează situaţia avionului militar ucrainean interceptat în România şi aterizat la Bacău, pentru a stabili dacă se întrunesc condiţiile pentru deschiderea unui dosar penal.

Conform sursei citate, procurorii au în vedere trei ipoteze, precum existenţa unei defecţiuni tehnice, dezorientare sau lipsa de combustibil.

Știrea inițială

Un avion Suhoi 27 aparținând Forțelor Aeriene Ucrainene a fost interceptat joi, 24 februarie, a fost interceptat de două aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române și escortat pentru aterizare imediată pe Baza 95 Aeriană Bacău. Operațiunea s-a încheiat la ora 7:05. 

Conform unui comunicat al Ministerului Apărării, cele două aeronave militare române, aflate în serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO, au aplicat cu strictețe procedurile naționale și regulile internaționale aplicabile în astfel de situații, procedând la interceptarea și identificarea vizuală a aeronavei care intrase în spațiul aerian românesc.

După aterizare, pilotul militar ucrainean s-a pus la dispoziția autorităților române, urmând a fi luate măsurile legale care se impun în aceste situații.

În ceea ce privește situația de securitate din Ucraina, precizează MApN, Armata României a activat punctele militare de comandă cu atribuții în monitorizarea situației și coordonarea forțelor și mijloacelor destinate situațiilor concrete care pot apărea.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *