Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


BREAKING Elicopterul trimis în misiune de salvare, după avionul prăbușit in Constanța, căzut și el. 7 oameni au murit

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 martie 2022

UPDATE Pe lângă cei cinci membri ai echipajului, alți doi scafandri care se aflau la bordul elicopterului IAR 330-Puma au murit în urma incidentului.

UPDATE Cinci persoane și-au pierdut viața, după ce elicopterul IAR 330-Puma s-a prăbușit în timp ce căuta aeronava MiG 21 LanceR, potrivit purtătorului de cuvânt al Armatei Române, generalul Constantin Spînu.

UPDATE Elicopterul IAR 330-Puma, care pornise în misiunea de căutare-salvare a aeronavei MiG 21 LanceR, a pierdut legătura cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20:44, informează MApN.

Pilotul raportase condiții de vreme nefavorabilă și primise ordin să se întoarcă la bază. Ultima poziție cunoscută a elicopterului, care avea la bord un echipaj format din cinci militari, este zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 km de aerodrom. Nu se cunoaște starea echipajului sau a aeronavei. Și în acest caz s-au declanșat operațiunile de căutare-salvare. Nu sunt încă informații certe, la acest moment, nici despre pilotul sau aeronava MiG 21 LanceR”, se mai arată în comunicatul MApN.

Știrea inițială

Un avion de tip MiG-21 Lancer, din dotarea Forțelor Aeriene Române, s-a prăbușit, miercuri seară, 2 martie, în Constanța, zona Gura Dobrogei, potrivit Ministerului Apărării. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 20:00.

Aeronava se afla într-o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei și a dispărut de pe radar la 20:03, la 13 minute după ce decolase de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Nu sunt date, la acest moment, despre starea pilotului și a aeronavei”, a transmis MApN.

Un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact, alături de echipajele de intervenție ale ISU Dobrogea.

Potrivit unor surse Main News, a fost înregistrat un apel la 112. Apelantul susținea că a auzit avioane, apoi o bubuitură și apoi ar fi căzut ceva din cer, ce părea a fi un MiG.

Sursă foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com