Wednesday, July 3, 2024
Jurnalism corect


Ucraina speră la decizii pozitive privind ajutorul militar, în urma alegerilor europarlamentare

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 19 iunie 2024 Etichete: , , ,

Ucraina își pune speranțele în decizii favorabile din partea Uniunii Europene (UE) după recentele alegeri europene, care au fost marcate de o creștere a extremei drepte, a declarat Andrii Iermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit AFP, citat de news.ro.

”Sper ca încă o dată, dată fiind poziţia societăţii europene, ca alegerile şi marile decizii ale Consiliului European, Comisiei şi Parlamentului European să fie pozitive” în privinţa Ucrainei, a declarat presei, într-o videoconferinţă, marţi, Andrii Iermak, în condiţiile în care ţara sa se află în dificultate pe câmpul de luptă împotriva Rusiei.

Referitor la alegerile din Franța, unde extrema dreaptă, percepută ca având legături mai strânse cu Moscova, a obținut o poziție puternică, Iermak și-a exprimat încrederea în sprijinul societății franceze.

Președintele francez Emmanuel Macron s-a remarcat ca unul dintre cei mai vocali susținători ai Ucrainei în Europa.

În Germania, majoritatea deputaților din partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) și aleșii dintr-un partid suveranist de stânga au boicotat, la 11 iunie, imediat după alegerile europene, discursul susținut în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului german, de către Volodimir Zelenski.

Președintele ucrainean, care a participat la o Conferință Internațională a Reconstrucției Ucrainei în Berlin, și-a exprimat îngrijorarea față de succesele electorale ale partidelor cu retorică radicală proruse.

Acest fenomen este „periculos pentru țările voastre”, a avertizat Zelenski la acel moment.

foto: Instagram/ zelenskiy_official

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW