Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ucraina: Mai multe drone rusești au trecut de granița cu România

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 25 iulie 2024 Etichete: , , ,

Forțele ucrainene au anunțat joi că au doborât 25 din cele 38 de drone rusești de atac lansate peste noapte, menționând că alte trei drone „au fost pierdute” după ce au traversat frontiera de stat cu România, relatează Reuters.

Teritoriul românesc este situat la doar câteva sute de metri de portul ucrainean Izmail, situat pe Dunăre în regiunea Odesa, care a fost atacat de drone pentru a doua noapte consecutiv. Autoritățile române au emis în cursul nopții o alertă Ro-Alert pentru nordul județului Tulcea, avertizând populația cu privire la posibilitatea căderii unor fragmente de dronă.

„Noaptea trecută, inamicul a folosit 38 de drone de atac Shahed-131/136, atacând infrastructura ucraineană în mai multe zone, inclusiv sudul regiunii Odesa şi centrul Ucrainei”, a declarat Mîkola Oleşciuk, comandantul forţelor aeriene din Ucraina. Şeful forţelor aeriene a precizat că alte trei drone „au fost pierdute după ce au trecut frontiera de stat cu România”, dar nu a dat mai multe detalii.

Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa, a declarat că două persoane au fost rănite atunci când resturi de drone au lovit o casă privată din districtul Izmail.

Atacurile cu drone rusești au vizat și capitala Kiev și regiunea Jîtomîr, conform autorităților locale.

Guvernatorul regiunii Jîtomîr a afirmat că sistemele de apărare aeriană au doborât majoritatea celor 10 drone vizate în timpul nopții, însă resturile acestora au avariat 10 case particulare și o instalație de infrastructură.

Serhii Popko, șeful administrației militare din Kiev, a declarat că dronele au atacat capitala din diferite direcții, dar toate au fost distruse de forțele de apărare aeriană. În Kiev nu au fost raportate pagube sau victime.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW