Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tribunalul, despre criminalul în serie arestat pentru incendierea tinerei: Pericol ridicat, perseverență infracțională / Individul a cerut ”să i se acorde o șansă să o ajute pe victimă”

By Madalina Balaceanu , in Justitie , at 16 iunie 2020 Etichete: , ,

Turnagiu Ion, bărbatul care i-a dat foc unei tinere de 17 ani din Mehedinți și-a recunoscut fapta în fața judecătorilor și le-a cerut să îi acorde o șansă pentru a o ajuta pe victimă să își revină, întrucât „nu dispune de resurse materiale și relații necesare tratamentului acesteia”.

Conform motivării arestului preventiv, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți reține că fapta pentru care Turnagiu este cercetat prezintă un pericol social ridicat ce rezultă nu numai din limitele de pedeapsă prevăzute în textul de încriminare, ci și din modalitățile și împrejurările concrete de săvârșire a faptei, „urmările produse, rezonanța deosebită a acestor fapte față de public aspecte ce impun in mod necesar o intervenție promptă și eficientă a autorităților pentru a preveni pericolul propagării unor astfel de manifestări și în rândul altor persoane ținând cont de aspectele ce caracterizează persoana inculpatului”.
Potrivit sursei citate, la audiere, Turnagiu și-a rezervat dreptul la tăcere și nu a dorit să dea declarații din cauză că „nu a mâncat de patru zile” și a fost foarte supărat când a aflat că fata a depus o plângere penală împotriva sa.

După săvârșirea faptei, bărbatul a părăsit locuința victimei, fiind găsit de organele de cercetare penală în extravilanul comunei Obîrșia Cîmp, având asupra sa un briceag, telefon mobil, două bucăți de sfoară de circa 0,75 cm, menționând că avea intenția de a se preda la organele de poliție.

„Judecătorul de drepturi și libertăți are în vedere perseverența infracțională a inculpatului, condamnat în mai multe rânduri pentru același gen de infracțiuni. De asemenea, nu este omis nici faptul că în data de 10 mai, inculpatul a fost eliberat condiționat din executarea pedepsei detențiunii pe viață, aplicată prin s.p. nr. 129/2006 de către Tribunalul Dolj”, mai transmite sursa citată.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *