Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Trei vameși din Constanța, reținuți de DNA pentru luare de mită / Unul dintre ei a înghiţit un bilet cu sumele primite

By news.ro , in Justitie Stirile zilei , at 13 septembrie 2024

Un lucrător vamal, un comisionar vamal şi un fost lucrător vamal au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru 24 de ore, fiind acuzaţi că ar fi încasat mită de la importatori de mărfuri prin Portul Constanţa Sud Agigea, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi a nu verifica anumite containere. Acestea conţineau mărfuri care nu corespundeau cu datele din documentele de import sau erau contrafăcute. Unul dintre ei a înghiţit un bilet pe care erau trecute sumele de bani primite. Mita putea ajunge şi la 10.000 de dolari per container pentru mărfurile interzise la import în UE.

DNA a transmis, vineri, că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au reţinut trei bărbaţi pentru 24 de ore.

Este vorba de Marius Oprea, lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal de frontieră Constanţa Sud, reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, Dorel – Emanuel Petcu, fost lucrător vamal, în cadrul Biroului Vamal de frontieră Constanţa Sud, în prezent suspendat din funcţie şi angajat al unei societăţii ce oferă servicii portuare, reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri şi un comisionar vamal al unei societăţi comerciale, reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

„În prezenta cauză se desfăşoară cercetări cu privire la modalitatea în care lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de frontieră Constanţa Sud încasează sume de bani cu titlu de mită de la importatori de mărfuri prin Portul Constanţa Sud Agigea, prin intermediul unor comisionari vamali, pentru ca aceştia să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu privind controlul fizic al containerelor şi pentru a se acorda liber de vamă unor containere care conţin mărfuri ce nu corespund cu datele din documentele de import sau sunt contrafăcute”, au precizat procurorii DNA.

Sursa foto: Inquam Photos / Tudor Costache

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW