Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Trei bărbaţi din Bihor, arestaţi preventiv pentru trafic de droguri/ Vindeau inclusiv unor consumatori minori

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 24 ianuarie 2024 Etichete: , ,

Trei bărbați din județul Bihor au fost plasați în arest preventiv într-un caz de trafic de droguri, fiind supuși cercetărilor desfășurate de DIICOT. Aceștia sunt suspectați că comercializau diverse tipuri de substanțe stupefiante, inclusiv cannabis, cristal, ecstasy și 2MMC, către consumatori din Bihor, printre care se aflau și minori. În urma perchezițiilor efectuate în cadrul acestui dosar, anchetatorii au descoperit cantități variate de substanțe interzise.

Cei implicați în acest dosar sunt doi bărbați cu vârstele de 31 și 25 de ani, ambii din municipiul Beiuș, și un al treilea în vârstă de 25 de ani, din comuna Finiș, județul Bihor. Aceștia sunt subiectul unei anchete privind acuzațiile de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și desfășurarea de operațiuni cu produse, având conștientizarea că acestea pot produce efecte psihoactive, fără a avea dreptul sau autorizația necesară conform prevederilor legii.

”Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada septembrie 2023 – ianuarie 2024, aceştia au deţinut şi comercializat, în mod repetat, cantităţi de droguri de risc şi mare risc şi substanţe psihoactive (canabis, cristal, ecstasy şi 2MMC), către consumatori, inclusiv minori, de pe raza judeţului Bihor”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, miercuri, de DIICOT.

În cursul acestei săptămâni, procurorii și polițiștii au efectuat 22 de percheziții domiciliare în cadrul acestui dosar, rezultând identificarea și confiscarea diverselor cantități de substanțe interzise, sume de bani, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă. Marți, cei trei suspecți au fost prezenți în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a acceptat propunerea formulată de către anchetatori.

 

Comentarii