Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Traian Băsescu, despre eliminarea pensiilor speciale: Este dificil să fie acceptată această lege ca fiind constituțională

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 28 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat marți seara că pensiile de serviciu ale magistraților sunt apărate de Curtea constituțională și susține că este dificil să fie acceptată ca fiind constituțională. Declarațiile europarlamentarului vin în contextul în care Camera Deputaților a adoptat proiectul care prevede eliminarea acestor pensii.

Vorbim despre o decizie mai veche a CCR, aș putea să vă citez din decizia 863/ 2010. Când eu am încercat reducerea pensiilor și nu a funcționat. Curtea constată că principiul independenței justiției apără pensia de serviciu a magistraților ca parte integrantă a stabilității financiare ale acestora. Cred că este dificil să fie acceptată această lege ca fiind constituțională.

Orice încercare de a se umbla la pensii, după 2010, când s-a pronunțat CCR că poți să umbli la orice numai la pensii nu. În mod categoric, orice altfel de încercare este puierilă, sortită eșecului. Dacă voiau într-adevăr să afecteze pensiile celor cu pensii speciale puteau să meargă pe ideea de impozitare care nu ar fi putut fi atacată de Curte”, a declarat Traian Băsescu, la Digi24.

Întrebat dacă cei de la PNL își doresc votul în două tururi la alegerile locale, Traian Băsescu a răspuns: „Nu am dubi, PNL vrea vot în două tururi, nu mai au ce prezenta. Oamenii aceștia sunt europarlamentari nu mai au nicio legătură cu alegerile locale, deci argumentul că au de prezentat niște funcții de primari, nu mai stă în picioare.Deci liberalii doresc alegeri în două tururi”, a mai spus acesta.

 

Sursă foto: Bugetul.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *