Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Tik Tok este o problemă de siguranță națională, susține vicepreședintele ANCOM

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 18 ianuarie 2024 Etichete: ,

Vicepreședintele ANCOM, Pavel Popescu, a afirmat, în cadrul unei emisiuni la Digi24, că există dovezi potrivit cărora aplicația Tik Tok gestionează datele într-un mod nefavorabil și nu recomandă instalarea acesteia. 

Pavel Popescu a explicat că TikTok este o problemă de siguranță națională și ar trebui interzisă pe telefoanele angajaților statului.

„Tik Tok este o problemă de siguranță națională. Este o aplicație nu doar nocivă, dar mai mult de atât, există dovezi tehnice că datele se duc și sunt folosite în niște servere de alte guverne. În România, pe acest subiect au existat niște recomandări foarte clare cu privire la folosirea acestei aplicații”, susține vicepreședintele ANCOM.

Pavel Popescu este de părere că Tik Tok ar trebui să fie interzis pe telefoanele guvernamentale, după modelul altor state care au luat deja această măsură.

„Este o decizie care se ia politic, care nu mă privește în momentul de față. Ce pot să vă spun este că avem nevoie de curaj. Platformele sociale s-au transformat într-o mare de content imposibil de manageriat”, consideră Pavel Popescu.

Încă din 2023, aplicația TikTok a fost oficial interzisă pe dispozitivele furnizate de NATO, liderii Alianței exprimând îngrijorări legate de securitate. Pe 31 martie 2023, NATO a emis o notă oficializând interdicția utilizării aplicației TikTok pe telefoanele personalului.

Discuții referitoare la interzicerea aplicației, generate de temerile că guvernul chinez ar putea accesa datele utilizatorilor TikTok prin intermediul companiei-mamă, Bytedance, au avut loc și în cadrul instituțiilor Uniunii Europene.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW