Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tensiuni pe axa SUA-Rusia. Joseph Biden l-a numit „dictator ucigaș” pe Vladimir Putin / Kremlin: Sunt insulte personale

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 18 martie 2022

Joseph Biden a continuat seria acuzațiilor la adresa lui Vladimir Putin, numindu-l joi seară, 17 martie, „dictator ucigaș” și „asasin pur”, la scurt timp după ce președintele SUA menționa că liderul de la Kremlin este un „criminal de război”. Kremlinul a reacționat dur, vineri, prin vocea purtătorului de cuvânt Dmitry Peskov, și a transmis că acuzațiile liderului de la Casa Albă sunt „insulte personale”, notează CNN.

În timp ce ținea un discurs cu ocazia zilei de St. Patrick, Joseph Biden a declarat că Vladimir Putin este un „dictator ucigaș, un asasin pur care conduce un război imoral împotriva poporului ucrainean”.

Kremlinul susține că declarațiile lui Joe Biden sunt „insulte personale” și că nu trebuie să reacționeze dur, ținând cont de „irascibilitatea, oboseala și neatenția” președintelui SUA.

Moscova vede și aude ieșirile publice zilnice ale președintelui Biden, care sunt, de fapt, insulte personale la adresa lui Putin(…)Ținând cont de irascibilitatea, oboseala și neatenția președintelui Biden, ce conduc la aceste declarații agresive, nu vom reacționa, pentru a nu răspândi și mai multă agresivitate”, a spus Dmitry Peskov.

Pentru prima dată de la începutul invaziei Federației Ruse în Ucraina, miercuri, Joe Biden l-a descris pe Vladimir Putin drept „criminal de război”. În replică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a transmis că acest tip de retorică este „inacceptabil”.

Peskov l-a mai acuzat pe Joe Biden că este „șeful unui stat care a omorât sute de mii de persoane bombardând diferite regiuni de pe glob”.

La începutul mandatului, în martie 2021, Joseph Biden a răspuns „da”, când a fost întrebat de un jurnalist, în cadrul unui interviu acordat ABC News, dacă consideră că Vladimir Putin este un ucigaș.

Pe vremea când era vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden i-a spus lui Vladimir Putin că s-a uitat în ochii lui și a realizat „că nu are suflet”.

Vezi cum s-au desfășurat primele zile ale războiului din Ucraina:

Sursă foto: The White House

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *