Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Telegram acceptă să colaboreze cu autoritățile judiciare, oferind „adresele IP” și „numerele de telefon” ale utilizatorilor care încalcă regulile platformei

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 24 septembrie 2024 Etichete: , ,

Telegram și-a actualizat regulile de moderare pentru a colabora mai strâns cu autoritățile judiciare, a anunțat fondatorul aplicației, Pavel Durov, care se confruntă cu acuzații în Franța din cauza publicării de conținuturi ilegale pe platformă, potrivit AFP.

”Am clarificat faptul că adresele IP şi numerele de telfeon mobil ale celor care ne încalcă regulile vor putea să fie comunicate autorităţilor în urma unor cereri judiciare validate”, a anunţat luni pe Telegram patronul Pavel Durov.

Lansată în 2013, aplicația de mesagerie a subliniat întotdeauna că respectă legislația europeană și s-a angajat inițial să nu dezvăluie datele utilizatorilor săi. Cu toate acestea, regulile anterioare nu permiteau partajarea de informații precum „adresele IP” sau „numerele de telefon” ale utilizatorilor cu autoritățile.

Pavel Durov a fost arestat la sfârșitul lunii august în Franța, fiind eliberat ulterior pe cauțiune. El este inculpat pentru diverse infracțiuni legate de platforma sa și nu are voie să părăsească teritoriul francez.

Într-un mesaj amplu publicat pe Telegram la începutul lunii septembrie, miliardarul de 39 de ani a declarat că este „surprins” să fie considerat responsabil pentru conținutul postat de alți utilizatori. Totuși, el a recunoscut că expansiunea rapidă a platformei, care numără acum aproximativ 950 de milioane de utilizatori la nivel global, a facilitat abuzul acesteia de către infractori.

Durov a promis să facă din moderarea Telegram o „prioritate” și, pe 6 septembrie, a anunțat o serie de măsuri pentru îmbunătățirea acesteia. Printre noutățile introduse se numără funcția „Businesses Nearby”, care promovează doar afaceri legitime și verificate, înlocuind funcția „People Nearby”, care permitea utilizatorilor să intre în contact cu persoane din apropiere.

foto: theconversation.com

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW