Stirile zilei

Teatrul de vară din Parcul Bazilescu și Teatrul „Masca” vor fi reabilitate 

Primăria Sectorului 1 a lansat licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a Teatrului de vară „Nicolae Bălcescu”, situat în Pacul Bazilescu, urmând ca, potrivit primarului Clotilde Armand, același lucru să se întâmple și pentru Teatrul Excelsior „Masca”.

Valoarea estimată pentru reabilitarea teatrului de vară „Nicolae Bălcescu” este de 17,5 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri de la bugetul local. Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni reprezintă proiectarea și 24 luni execuția lucrărilor.

Clotilde Armand: Se află într-o stare avansată de degradare

„În prezent, din cauza dezinteresului autorităților centrale și locale, imobilul se află într-o stare avansată de degradare, a fost scos din uz, abandonat, iar accesul a fost interzis publicului. Principalele degradări arhitecturale afectează zona amfiteatrului (degradări ale tencuielilor, structurilor, infiltrații la nivelul plafoanelor), pardoselile întregii clădiri și învelitoarea care a dispărut aproape integral în zona porticului. Clădirea prezintă și degradări ale elementelor structurale, astfel încât nu este asigurat gradul minim de rezistență prevăzut de normativele actuale. Intervențiile la clădire vizează rezolvarea degradărilor menționate, precum și conformarea construcției la noile exigențe legislative privind siguranța în exploatare, securitatea la incendiu, accesibilitate, igienă, mediu etc.”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Potrivit edilului, revitalizarea acestui imobil, va fi oferit orașului un spațiu pentru desfășurarea spectacolelor de dimensiune medie, cu public de aproximativ 1.550 de persoane (concerte, festivaluri, spectacole de varietăți, film și teatru).

Teatrul de vară din Pacul Bazilescu fost construit în anul 1953 după planurile arhitecților Paul Emil Miclescu, Dan Virgil Marinescu (coautor), Victor Aslan și Paul Bortnowski (colaboratori). Construcția a fost inaugurată în același an, cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților organizat la București, funcțiunea inițială a clădirii a fost cea de teatru de vară, amplasat în aer liber, cu amenajări specifice desfășurării de spectacole, concerte și piese de teatru.

Articole Recomandate

Back to top button