Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tăriceanu nu crede că moțiunea de cenzură va trece: PSD nu își dorește anticipate. Căderea Guvernului Orban ar fi un prin pas spre aceste alegeri

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 22 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că nu crede că moțiunea de cenzură pe care vor social-democrații să o depună împotriva guvernului Orban va trece, fiindcă nu vede „un entuziasm foarte pare din partea unor parlamentari care să vină să dea votul și în același timp sa-și semneze fișa plecării acasă”.

„Mie mi se pare că nu trece moţiunea. Şi o să vă spun de ce. Cunoscând parlamentarii şi modul cum funcţionează Parlamentul, nu văd un entuziasm foarte mare din partea unor parlamentari care să vină să dea votul şi în acelaşi timp să-şi semneze şi fişa plecării acasă (…). Sigur că nu pot să garantez, nu bag mâna în foc. Scorul e destul de mare, e foarte apropiat de cele 233 de voturi care sunt necesare, dar nu văd să se facă acest scor”, a spus Tăriceanu la Realitatea Plus.

Tăriceanu a mai declarat că PSD nu vrea anticipate, iar căderea guvernului ar fi un prim-pas spre aceste alegeri.

„Mai e un element, cei de la PSD nu sunt încântaţi cu varianta recurgerii la alegeri anticipate. Să fim bine înţeleşi, căderea guvernului acum la asumarea răspunderii deschide calea către alegerile anticipate. E primul pas, urmează apoi paşii din Constituţie. M-aţi întrebat dacă pică guvernul acum, eu v-am spus că nu cred. Şi nu cred nici în posibilitatea realizării tuturor paşilor care să ducă la anticipate. Dincolo de atitudinea unor parlamentari care nu vor dori să îşi părăsească scaunul de parlamentar, Constituţia (…) nu a fost gândită cu mecanisme de declanşare a anticipatelor simple şi rapide”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *