Saturday, March 25, 2023
Jurnalism corect


Tăriceanu a refuzat propunerea lui Marcel Ciolacu pentru o fuziune între PSD și ALDE / Fostul premier: Era o distanţă ideologică foarte mare

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Călin Popescu Tăriceanu susține că l-a refuzat pe Marcel Ciolacu, atunci când acesta i-a propus o fuziune între PSD și ALDE. Fostul premier susține că că este o „distanță ideologică” foarte mare între cele două partide.

Călin Popescu Tăriceanu a confirmat, joi, că Marcel Ciolacu i-a propus un loc pe liste la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Fostul Premier a adăugat că a refuzat și o posibilă fuziune dintre PSD și ALDE care, susține el, nu ar fi fost posibilă, din cauza „distanței ideologice”.

Mai mult decât atât Marcel Ciolacu mi-a spus că ar fi inclinat să facem o fuziune PSD-ALDE. Vă pot spune de ce am refuzat. În primul rând era o distanţă ideologică foarte mare. Veţi spune că şi Pro România e de facţiune social-democrată. Da, dar Victor Ponta a luat măsuri de esenţă liberală. Al doilea motiv este că ar fi însemnat că noi căutăm doar pentru noi o poziţie politică şi pe ceilalţi îi lăsăm în urmă. Ca atare nu am acceptat această soluţie pentru că eu nu voiam cu orice preţ ca eu sau câţiva colegi, puţini la număr, să obţinem un loc şi pe ceilalţi să îi lăsăm în urmă. Unii ar spune – aţi fost înfrânţi. Nu. a fi înfrânt înseamnă a depune armele şi a pleca acasă, în accepţiunea mea. Nu, ne unim şi mergem mai departe”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com