Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Țara paradoxurilor: Sindicalistul Ion Rădoi câștigă mai mult decât șeful statului

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 martie 2021

Cu toate că majoritatea partidelor care s-au aflat la guvernare în ultimii ani au promis instaurarea unui sistem de salarizare echitabil pentru persoanele plătite din fonduri publice, suntem încă departe de acest deziderat. Un exemplu concludent este cel al lui Ion Rădoi, președintele Unitatea – Sindicatul Liber de la Metrou (USLM), care a încasat din această postură un venit mai mare decât cel al președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit declarației sale de avere din anul 2020, Ion Rădoi a înregistrat un venit anual de 227.882 lei, ceea ce reprezintă o medie de lunară de 18.990 lei. Salariul său s-a dublat față de anul anterior, în care a declarat venituri de 111.799 lei.

Spre comparație, președintele Klaus Iohannis a declarat o remunerație anuală de 179.735 lei. Cu alte cuvinte, șeful statului a încasat lunar, în medie, 14.977 lei.

Patru terenuri, patru case

Liderul USLM deține 4 ha de teren agricol în județul Giurgiu, 1 ha de teren forestier, un teren intravilan de 9.000 mp și un alt teren de 12.000 mp. Totodată, Rădoi are în proprietate și patru imobile. Este vorba despre un apartament de 90 mp în București, două case de vacanță, în Sinaia și Cândești (Dâmbovița) și o altă casă în Giurgiu.

Ion Rădoi conduce un autoturism Audi A6, fabricat în 1999, și deține bijuterii și ceasuri estimate la 6.500 euro.

CITEȘTE ȘI: Lovitură pentru sindicaliști. Guvernul pregătește OUG prin care contribuția nu va mai fi reținută automat

CITEȘTE ȘI: Ce nereguli a descoperit Corpul de control al ministrului Transporturilor la Metrorex / Cătălin Drulă: Spirala lipsei de acțiune se oprește aici

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *