Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Tânărul care i-a dat droguri elevei de 16 ani plecată la un concurs la Piatra Neamț, trimis în judecată. Fata a murit în casa băiatului

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 25 iunie 2024

Tânărul de 19 ani care i-a furnizat droguri Sharei, olimpica în vârstă de 16 ani care a plecat la un concurs la Piatra Neamț și a murit subit în dormitorul băiatului anul trecut, a fost trimis în judecată marți, 25 iunie, de procurorii DIICOT, alături de alte două persoane. 

Moartea Sharei „s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, consecinţa unei intoxicaţii acute cu 4-METHYLMETCHATINONA (mefedronă), cu vasoplegie toxică consecutivă și hemoragie generalizată prin diapedeză, exteriorizată secundar”, se arată în raportul final al medicilor legiști.

Cei trei inculpați au fost trimiși în judecată pentru trafic de droguri de risc și mare risc, deținere, fără drept, de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu și punere la dispoziție a unui imobil pentru consum ilicit de droguri.

„În perioada iunie 2022 – august 2023, au deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și mare risc (din categoria catinonelor, cunoscute sub denumirea generică de cristal). De asemenea, referitor la unul dintre aceștia s-a stabilit că, în perioada 15.07.2023 – 01.08.2023 a pus la dispoziție zilnic apartamentul în care locuia fără forme legale în vederea consumului de droguri”, a transmis marți DIICOT.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Neamț.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW