Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Tânărul care a provocat tragedia din 2 Mai ar fi fost dependent de droguri și dus în Olanda pentru tratament/ Cum au motivat procurorii că nu este pericol public când l-au prins cu cannabis

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 21 august 2023 Etichete: , , , ,

Vlad Pascu, tânărul de 19 ani, care  s-a urcat drogat la volan și a provocat accidentul mortal din 2 Mai făcea parte dintr-un grup de consumatori de droguri, iar tatăl lui l-ar fi dus în Olanda, pentru tratament, ca să scape de dependența de stupefiante, informează Digi 24.

Potrivit sursei citate, tânărul se mutase cu tatăl său în Olanda, tocmai pentru a sta departe de droguri, însă, o scurtă vizită în România s- a soldat cu un accident mortal care l-ar putea ține mulți ani după gratii. Despre accidentul mortal din stațiunea 2 Mai, puteți citi mai multe aici.

Tânărul a mai fost cercetat de Poliție „pentru deținere ilegală” de droguri la începutul acestui an, însă, procurorii au decis să nu continue urmărirea penală deoarece „cantitatea de cannabis asupra sa era pentru consum propriu”, iar anchetatorii  au considerat că Vlad Pascu, la momentul audierii, a avut o atitudine sinceră.

„Având în vedere că pentru infracțiunea de deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului pedeapsa prevăzută de lege este mai mică de 7 ani, în raport de conținutul faptei, modul și mijloacele de săvârșire, scopul urmărit (consumul propriu) și împrejurările concrete în care a fost comisă infracțiunea, cantitatea mică de droguri de risc deținută, faptul că suspectul a avut o atitudine sinceră, precum și existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea unui proces penal și gravitatea urmărilor produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, procurorul a apreciat că nu există un interes public în urmărirea în continuare a suspectului, impunându-se soluția de renunțare la urmărirea penală”, se arată în decizia Tribunalului București prin care Vlad Pascu a fost scos de sub urmărire penală pentru deținere de droguri.

Vlad Pascu, în arest preventiv pentru 30 de zile

La momentul producerii accidentului, tânărul luase un cocktail de droguri extrem de periculos, potrivit specialiștilor antidrog: cocaină, amfetamină și metamfetamină. Sâmbătă dimineața, 19 august, el a spulberat un grup de opt pietoni, la ieșire din 2 Mai, pe DN39 / E87.  Victimele mergeau pe partea carosabilă a șoselei spre Vama Veche în dimineața de sâmbătă, 19 august 2023, la ora 5.20, când mașina a intrat în plin în ei. Șoferul a fugit de la locul faptei, fiind prins ulterior la Vama Veche. Judecătoria Mangalia a decis să-l aresteze preventiv pentruu 30 de zile pe Vlad Pascu.

CITEȘTE ȘI:  Consumul de droguri în rândul tinerilor, de la tentație la alternative /Psiholog: Părinții trebuie educați antidrog ANALIZĂ

Sursă foto: Instagram

Comentarii