Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


SURSE STB începe testele pe linia tramvaiului 1, reabilitată de Primăria Capitalei 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 iulie 2022

Societatea de Transport București va demara joi, 28 iulie, de la ora 9:30, primele teste pe linia tramvaiului 1, de pe bulevardul Doina Cornea, reabilitată de Primăria Capitalei, au declarat surse din cadrul municipalității pentru Mainnews.ro.

De asemenea, STB va efectua teste și la rețeaua de contact pentru troleibuze de pe același bulevard, care fusese demontată pentru a face loc lucrărilor la liniile de tramvai. Dacă totul va fi în regulă, atât tramvaiele 1, 10 și 11, cât și troleibuzele 69, 93 și 96, își vor relua circulația pe acest bulevard.

Primăria Capitalei a semnat în ianuarie 2021 cu asocierea Urban Profile Grele SRL – Swietelsky – TIAB contractul pentru reabilitarea liniei duble de tramvai de pe bulevardul Doina Cornea. Începute oficial pe data de 25 mai 2021, lucrările s-au derulat extrem de greoi, nefiind gata în termen de 1 an, așa cum prevedea înțelegerea.

Valoarea inițială a contractului a fost de 18,5 milioane lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Proiectul este unul extrem de important, în condițiile în care de reabilitarea acestui sector reprezintă o condiție obligatorie pentru finanțare de către Comisia Europeană a achiziției celor 100 de tramvaie Astra Arad.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *