Tuesday, August 11, 2020
Jurnalism corect


SURSE Percheziții la spitalul județean Ilfov. Mai mulți medici vor fi duși la audieri

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 4 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Miercuri au loc percheziții la Spitalul Județean Ilfov, într-un dosar de fraudă informatică și fals intelectual, aflat la Parchetul Sectorului 2 al Capitalei. Mai mulți medici urmează să fie conduși la audieri, conform surselor mainnews.ro. 

Din primele informații, ar fi vorba de niște decontări ilegale de întreruperi de sarcină.

Infracținuiile vizate sunt fals intelectual în formă continuată, complicitate la delapidare în formă continuată, complicitate la fraudă informatică în formă continuată.

Conform procurorilor, un medic specialist de la secția de obstetrică ginecologie din cadrul, Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov  aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu a falsificat foile de observație ale mai multor paciente care s-au prezentat pentru procedura de întrerupere a sarcinii la cerere.

Medicul a atestat în cuprinsul foilor de observație că pacientele au suferit avort incomplet efectuat sau sarcină oprită în evoluție, lucruri neadevărate.

Prin această activitate, în baza unei înțelegeri prealabile, medicul a primit bani de la respectivele femei.

Astfel, datele false despre paciente au fost consemnate nereale în sistemul național on-line al cardului de asigurări sociale de sănătate din platforma informatică a asigurărilor de sănătate privind decontarea serviciilor medicale asumate prin semnătură electronică extinsă.

Astfel, Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov a fost indusă în eroare cu privire la faptul că pacientele au fost internate în regim de spitalizare continuă.

Costurile intervențiilor medicale false ale pacientelor au fost decontate, fiind obținut un beneficiu material de 1317 lei pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov.

Știre în curs de actualizare

sursa foto: Mediafax

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW