Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Noi ministere înființate pentru guvernul PNL-PSD-UDMR / Gabriela Firea ar putea prelua Ministerul Familiei – SURSE

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 noiembrie 2021

Liderii PSD, PNL și UDMR s-ar fi pus de acord asupra structurii noului guvern și ar urma să înființeze două noi ministere, potrivit unor surse Main News. Este vorba de Ministerul Mediului de Afaceri și Ministerul Familiei, ce ar urma să fie preluat de Gabriela Firea.

Numărul ministerelor din viitorul Executiv ar ajunge, astfel, la 20, față de 18 cât a fost în Guvernul condus de Florin Cîțu și format din PNL, USR și UDMR.

Precizăm că negocierile dintre social-democrați și liberali sunt deschise și pot apărea schimbări pe tot parcursul discuțiilor.

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, că le-a propus liderilor PSD și PNL să înființeze o nouă structură guvernamentală ce ar urma să se ocupe de politici de familie.

„Am discutat câteva variante (n.r. la negocieri). Eu am propus să avem un Minister al Familiei pentru că avem o problemă demografică, pentru politici de familie e bine să avem o structură guvernamentală(…)Trebuie să vedem dacă Ministerul Economiei trebuie să rămână așa sau scoatem IMM-urile”, a spus liderul UDMR.

Miercuri și joi, liderii PSD, PNL și UDMR discută pe marginea programului de guvernare al noului executiv.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW