Sunday, September 27, 2020
Jurnalism corect


SURSE Motivele arestării complicelui lui Gheorghe Dincă: gravitatea infracțiunii, modul în care ar fi fost comisă

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 7 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Judecătorii de la Tribunalul Capitalei au explicat, în motivarea deciziei de arestare preventivă a lui Ștefan Risipițeanu, de ce au admis solicitarea DIICOT, care îl acuză că ar fi violat-o pe Luiza Melencu în casa lui Dincă. În documentul obținut de mainnews.ro se arată că lăsarea în libertate a bărbatului ar duce la o stare de pericol. Instanța a avut în vedere atât gravitatea faptei de care este acuzat, cât și modul în care ar fi săvârșit-o. Deși a contestat această decizie, Risipițeanu a pierdut și la Curtea de Apel București, astfel că a rămas în spatele gratiilor.

Ștefan Risipițeanu a fost arestat preventiv săptămâna trecută, după ce, anterior, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, sub acuzația de viol în formă agravantă.

,,Judecătorul de drepturi și libertăți constată că, raportat la gravitatea infracţiunii de viol în formă calificată, la modul şi circumstanţele de comitere a acesteia, privarea inculpatului de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”, se arată în motivarea Tribunalului București, obținută de mainnews.ro.

Instanța a explicat și în ce constă pericolul.

,, Acest pericol rezultă din:
-natura şi gravitatea infracţiunii de a cărei comitere este inculpatul acuzat – viol în formă agravată
-severitatea pedepsei prevăzute pentru infracţiunea de viol în formă calificată, ale cărei limite de pedeapsă sunt închisoarea de la 5 la 12 ani
-modalitatea concretă în care s-ar fi comis infracţiunea: după ce în prealabil victima (…), în vârstă de 19 ani fusese răpită de inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângerea cu acte de violență, în vederea exploatării sexuale în interes personal, se bănuieşte că a fost violată în locuinţa inculpatului Dincă Gheorghe de ambii inculpaţi”, se mai arată în document.

Neagă acuzațiile

Atât la Tribunalul Capitalei cât și la Curtea de Apel, unde s-a judecat contestația la această decizie, Ștefan Risipițeanu s-a declarat nevinovat. Procurorii se bazează inclusiv pe mărturia lui Dincă.

„Nu am văzut nicio fată. Spune (Gheorghe Dincă, n.r.) ca să ma bage și pe mine”, a afirmat bărbatul la Curtea de Apel.

Gheorghe Dincă a dus-o pe Luiza Melencu acasă în aprilie 2019. Procurorii susțin că Risipițeanu l-a surprins și i-ar fi cerut să îi permită și lui să întrețină relații sexuale cu tânăra, lucru pe care Dincă l-ar fi acceptat.

Sursă foto: Antena3

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *