Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


SURSE Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru șefia Ministerului Sănătății

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 20 aprilie 2021

USR-PLUS o va propune pe Ioana Mihăilă pentru funcția de ministru al Sănătății, după ce Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu, potrivit unor surse politice.

Propunerea Alianței ar urma să fie făcută în ședința de marți a coaliției, programată la ora 16:00.

Ioana Mihăilă a absolvit studiile în Cluj Napoca, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”. Este medic endocrinolog și secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății.

Deși cei mai mulți dintre membrii USR-PLUS ar opta ca propunerea Alianței să fie deputatul Adrian Wiener, fiind considerat mai potrivit pentru șefia Ministerului, propunerea finală vine din partea PLUS, deoarece, în urma negocierilor interne de la finalul anului 2020, funcția a revenit partidului condus de Dacian Cioloș.

Surse politice din interiorul Alianței au precizat, pentru Main News, că mai mulți membri ar dori ca USR să se impună și să îl propună pe Adrian Wiener, trecând, astfel, peste negocierile interne, sau, în cazul în care Mihăilă rămâne propunerea finală, nominalizarea acesteia să fie refuzată de președintele Klaus Iohannis.

USR-PLUS, pregătită să îngroape conflictul

USR-PLUS condiționează susținerea politică pentru Guvernul condus de Florin Cîțu de întărirea acordului de coaliție. Liderii Alianței vor un set clar de reguli, pentru a evita alte crize politice, generate de demiterea unui ministru.

În plus, aceștia vor ca premierul să se consulte și cu ceilalți lideri ai coaliției, iar deciziile să fie luate în acord cu Constituția.

O altă cerință pe care liderii USR-PLUS o vor prezenta în ședința coaliției de marți, de la 16, ar fi ca activitatea prim-ministrului să fie evaluată periodic.

Voiculescu, despre Mihăilă: O voi susține

Întrebat, vineri, dacă o va susține pe Mihăilă, Voiculescu a răspuns afirmativ.

Dacă va fi decizia alianței USR – PLUS ca Ioana Mihăilă să preia portofoliul, îi voi oferit toată susținerea mea. Nu numai a mea, ci a întregii echipe. Am intrat în politică eu și colegii mei ca să facem o diferență, nu pentru o funcție sau alta”, a spus fostul ministru Vlad Voiculescu.

Sursă foto:

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com