Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Dragoș Săvulescu a fost eliberat din arest

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 11 august 2021

Fostul acționar al clubului de fotbal Dinamo, Dragoș Săvulescu, a fost eliberat, miercuri, 11 august, din arest și pus sub control judiciar de autoritățile elene până la judecarea procesului privind confirmarea mandatului european de arestare, emis de România, potrivit surselor Mainnews.ro.

În perioada în care se află sub control judiciar, Dragoș Săvulescu nu are voie să părăsească teritoriul Greciei.

Dragoș Săvulescu a fost condamnat anul trecut la 5 ani și 6 luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. Procurorii anticorupție l-au acuzat că a făcut parte dintr-un grup infracțional organizat care ar fi reușit să prejudicieze statul cu 112 milioane de euro prin implicarea ilegală în retrocedarea de plaje și faleze în Constanța și Mamaia.

În același dosar au mai fost condamnați și fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, la nouă ani de închisoare cu executare, Nicușor Constantinescu la cinci ani de închisoare, Cristi Borcea la cinci ani de închisoare, dar și notarul Aurel Jean Andrei (soțul judecătoarei Laura Andrei, fosta șefă a Tribunalului București), la doi ani de închisoare cu suspendare.

Scăpat de justiția italiană

Cu toate că fusese condamnat definitiv la închisoare cu executare, în noiembrie 2020 Curtea de Apel din Napoli l-a scăpat pe Săvulescu de pedeapsa pe teritoriul Italiei, după ce a dispus executarea în această Cizmă și suspendarea executării.

Dat de gol de iubită

Potrivit G4Media, iubita fugarului Dragoș Săvulescu, fotomodelul de naționalitate albaneză, Angela Martini, a postat pe contul public de Instagram, la story, imagini cu el în Mykonos, Grecia, în condițiile în care acesta ar putea fi arestat în baza mandatului internațional de arestare emis de România dacă părăsește Italia.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *