Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


SURSE DNA a clasat plângerea PSD privind alocările din Fondul de Rezervă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 noiembrie 2021

Direcția Națională Anticorupție a clasat plângerea formulată de Partidul Social Democrat în care reclama alocările făcute de Guvern din Fondul de Rezervă, conform surselor Mainnews.ro.

Partidul Social Democrat (PSD) a depus pe 11 octombrie plângere penală pe numele premierului demis Florin Cîțu și ai altor membri ai Guvernului, după ce executivul a alocat bani din Fondul de Rezervă primăriilor și consiliilor județene.

Social-democrații i-au acuzat pe cei patru membri ai Guvernului de constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit ce a produs consecințe deosebit de grave.

Banii Guvernului au ocolit rivalii lui Florin Cîțu

Guvernul a alocat, în ședința de miercuri seară, peste 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă, bani ce vor merge către primării și consilii județene.

Sume importante au primit administrațiile conduse de PNL și UDMR. De pildă municipiul Suceava, unde primar este liberalul Ion Lungu, a primit 15 milioane lei, iar municipiul Medgidia, condus de unt alt edil liberal, a primit alocări de 23 milioane lei.

La polul opus s-au situat municipiile conduse de primari USR, PSD sau care nu l-au susțin pe Florin Cîțu pentru șefia partidului. Pe lângă Timișoara, au mai fost exceptate Craiova (PSD), Alba Iulia (USR), Botoșani (PSD), Brașov (USR), Brăila (PSD), Buzău (PSD) și Oradea (PNL – nu l-a susținut pe Florin Cîțu).

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *