Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


SURSE Diana Șoșoacă a fost amendată pentru că nu a purtat mască în Parlament

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 16 decembrie 2021

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a fost amendată cu 500 de lei, pentru că a refuzat să poarte mască de protecție în Senat, potrivit surselor Main News. Este vorba despre scandalul din ședința plenului Senatului de luni, 22 noiembrie.

Atunci, senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, preşedinte al comisiei de apărare, a cerut chestorilor Senatului să o sancționeze pe Diana Șoșoacă, pentru că aceasta a refuzat să poarte masca de protecție. La rândul său, preşedintele de şedinţă, Alina Gorghiu, tot din PNL, a arătat că singurul senator care nu poartă mască la ședință este Diana Şoşoacă.

Ulterior, Șoșoacă a vrut să ia cuvântul, dar nu a fost lăsată.

„Cât conduc eu ședințele, de la acest microfon nu voi accepta ca în sala de plen să existe colegi care să nu respecte legea, să nu poarte mască și, cu atât mai mult, să vină la tribună să ia cuvântul, deși știu că nu respectă legea. Stimată colegă, vă rog să vă conformați normelor în vigoare”, a spus Gorghiu.

Apoi, Nicoleta Pauliuc a revenit la tribună şi a spus că, dacă chestorii nu vor să aplice legea, atunci va apela la instituţiile statului şi a sunat la 112.

„Din Parlamentul României, Nicoleta Pauliuc sunt. Vă solicităm prezența instituțiilor statului pentru a constata că nu se respectă legea, anume Legea 55/2020”, a afirmat senatorul liberal în discuția cu un operator 112.

Deși Șoșoacă și-a pus ulterior masca de protecție, polițiștii au ajuns la Senat.

Ulterior, Poliția Capitalei a transmis o informare oficială privind incidentul din Senat:

„Astăzi, 22 noiembrie a.c., în jurul orei 15:15, a fost sesizat prin apel 112 faptul că la o ședință a Senatului nu sunt respectate prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în sensul că sunt persoane care nu poartă masca de protecție.

Polițiști din cadrul Secției 17 relaționează cu structura de Afaceri Interne a Senatului României, în vederea stabilirii situației de fapt”, a transmis luni, 22 noiembrie, Poliția Capitalei.

Foto: Foto: Captură Facebook/ Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *