Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Cine ar putea prelua Ministerul Justiției în viitorul guvern | Numele vehiculate pentru ministerele cheie

By Robert Madaianu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 9 decembrie 2020 Etichete: ,

Cătălin Predoiu, Cristian Băcanu și Stelian Ion sunt trei dintre favoriții pentru funcția de ministru al Justiției în viitorul guvern, potrivit unor surse politice. Ministerul Justiției este dorit atât de PNL, cât și de USR PLUS. Ambele formațiuni s-au pronunțat în favoarea desființării Secției Speciale, una dintre principalele teme de campanie în ceea ce privește sistemul judiciar.

Cătălin Predoiu este actualul ministru al Justiției și are șanse foarte mari să păstreze funcția.

Pe de altă parte, unele surse politice susțin că este discutată și varianta propunerii lui Cristian Băcanu, în prezent secretar de stat în cadrul ministerului și fost candidat PNL la Primăria Sectorului 5.

De cealaltă parte, USR PLUS, formațiune care râvnește și ea funcția, l-ar dori pe Stelian Ion la Justiție.

Sănătatea, Educația și Finanțele

Alte trei ministere foarte importante sunt dorite de două sau chiar trei dintre formațiunile care vor face parte din anunțata coaliție de guvernare.

Astfel, Sănătatea ar putea rămâne la Nelu Tătaru (PNL) sau ar putea ajunge la Adrian Wiener (USR). Varianta UDMR pentru Ministerul Sănătății ar fi Cseke Attila, potrivit surselor Main News.

În ceea ce privește Educația, unele voci vorbesc despre schimbarea Monicăi Anisie, însă o decizie clară nu este conturată, până acum. Un alt nume liberal vehiculat pentru acest portofoliu este cel al Ralucăi Turcan.

Finanțele ar putea rămâne la actualul ministru, Florin Cîțu, însă cei de la USR PLUS îl văd în funcție pe Claudiu Năsui.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *