Tuesday, September 22, 2020
Jurnalism corect


SURSE Audieri în dosarul dezastrului de la Suceava | Procurorii au cerut documente

By Robert Madaianu , in Justitie , at 25 mai 2020 Etichete: ,

Ancheta în cazul neregulilor din Suceava avansează, odată cu ridicarea carantinei. Potrivit unor surse judiciare, procurorii au cerut documente și au început audierile. Cercetările s-au desfășurat cu dificultate în timpul stării de urgență.

Teste pe pile, medici lăsați să aștepte

O acuzație cât se poate de gravă, investigată de procurori, este că, în timp ce unele persoane ar fi fost testate, probele medicilor nu ar fi fost trimise la laborator. Ceea ce înseamnă că aceștia au stat mai mult în izolare, deci departe de pacienții privați, foarte posibil, de îngrijire de specialitate adecvată.

”Sunt avute în vedere împrejurările în care s-a realizat testarea pentru infecţia cu COVID-19, respectiv au fost testate unele persoane, cu încălcarea reglementărilor legale, în condiţiile existenţei unui număr limitat de teste, iar probele recoltate unor angajați ai Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu au fost înaintate către laboratoare specializate, în vederea analizării, ceea ce a determinat prelungirea perioadei de izolare a cadrelor medicale, zădărnicind în acest fel activitățile de prevenire și combatere a infecției virale cu noul coronavirus”, aratau procurorii, la finalul lunii martie.

Ancheta a fost, însă, complicată de restricțiile din zonă. În plus, anchetatorii au avut în vedere și numărul mare de pacienți de îngrijit.

Reguli încălcate, oameni morți

Anchetatorii spun și că este foarte posibil ca încălcarea măsurilor de protecție și prevenire de către spital și DSP să fi contribuit la numărul mare al deceselor din Suceava.

”Există indicii că aceste decese sunt în legătură cu activitatea ilicită desfăşurată de funcţionarii publici din sistemul medical (personal din cadrul spitalului, precum şi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava), aceste persoane nerespectând măsurile dispuse de autorităţi în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei noului coronavirus, în perioada ianuarie-martie 2020”, mai arată sursa citată.

În plus, angajați ai Spitalului Județean Suceava și ai DSP ar fi încălcat măsurile legate de izolarea, carantinarea şi internarea persoanelor suspecte sau confirmate cu infecţia COVID-19. Mai exact, unele persoane confirmate pozitiv nu ar fi fost internate, în fapt, în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *