Tuesday, September 22, 2020
Jurnalism corect


Studenţii la medicină din Cluj lansează o campanie online gratuită de informare despre COVID-19

By Vîrban Robert , in #NeImplicam Stirile zilei , at 14 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

În contextul în care populația se confruntă cu informații din diferite surse și este din ce în ce mai dificil de evaluat acuratețea informațiilor, Organizația Studenților Mediciniști din Cluj a lansat o campanie prin care oamenii pot folosi mesageria paginii de Facebook Medici pentru Tine, pe întreaga perioadă a zilei, pentru a pune orice întrebare cu privire la noul coronavirus.

Studenții la medicină vor răspunde zilnic la toate întrebările , în intervalul orar 18.00-20.00. Răspunsurile oferite vor fi atât în limba română, cât și în limbile engleză și maghiară.

Campanie a fost inițiată la sugestia lui George Voicescu, student în anul V în cadrul UMF Cluj și paramedic voluntar SMURD Cluj, în colaborare cu voluntarii proiectului și mediciniștii din anii IV-VI.

„Fiecare dintre noi avem o bulă în mediul social și avem tendința să generalizăm tot ce se găsește în bula noastră. Generațiile obișnuite cu mediul online pot să depisteze ușor un fake news, însă pentru părinții sau bunicii noștri nu este la fel de ușor. Pentru a veni în ajutorul oamenilor, le oferim posibilitatea să ne adreseze întrebările lor, iar noi vom oferi informații din surse verificate, credibile”, a spus George Voicescu.

Magda Olaru, coordonatoarea  proiectului Medici Pentru Tine, motivează demararea acestei campanii prin faptul că oamenii au nevoie de surse de informare corecte și avizate în tot acest hățiș informațional.

,,Considerăm necesară această campanie datorită multitudinii surselor de informare existente. În situația actuală, atunci când informațiile distribuite în mediul online sunt contradictorii, este important să știm cum să le alegem pe cele potrivite. De aceea una dintre recomandări este chiar informarea din surse sigure. Noi dorim să contribuim la informarea corectă a populației și să creștem nivelul de conștientizare. Doar în momentul în care oamenii înțeleg situația, reacționează corespunzător. Le stăm la dispoziție pentru orice întrebare au despre acest subiect: de la definirea virusului până la procesul de dezvoltare al unui vaccin. Am selectat împreună voluntarii cei mai informați, iar aceștia sunt pregătiți să vă răspundă întrebărilor despre SARS-COV-2”, a spus Magda Olaru.

Prin această inițiativă mediciniștii doresc să contribuie la eforturile autorităților și să vină în ajutorul persoanelor care au nevoie.

Sursa foto: Medici pentru tine

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *