Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Stoltenberg avertizează asupra unui atac chimic: Rusia nu poate câștiga un război nuclear

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 martie 2022

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat miercuri, 23 martie, că orice utilizare a armelor chimice va schimba natura conflictului din Ucraina, invadată de Federația Rusă.

„În ceea ce privește armele chimice – orice utilizare a armelor chimice va schimba natura conflictului. Este absolut inacceptabilă și va avea consecințe vaste”, a avertizat șeful NATO.

Întrebat cum se va apăra NATO în cazul unui atac nuclear, Jens Stoltenberg a spus că Federația Rusă trebui să înceteze cu retorica nucleară.

„Rusia trebuie să înceteze cu această retorică nucleară. Este periculos și iresponsabil. NATO transmite un mesaj foarte clar Rusiei – că un război nuclear nu poate fi câștigat și nu ar trebui dus niciodată. (…) Rusia trebuie să înțeleagă că un război nuclear nu trebuie început niciodată”, a subliniat el.

Totodată jurnaliștii au evocat faptul că, săptămâna trecută, NATO preciza că există un risc ca Rusia să creeze un pretext folosindu-se de armele chimice. Astfel, aceștia au întrebat cum a evoluat această amenințare.

„Suntem îngrijorați, pentru că vedem această retorică, un pretext în care ne acuză pe noi și Ucraina (că pregătesc atacuri chimice – n.red.)”, a replicat secretarul general al Alianței.

La rândul său, președintele SUA, Joe Biden, a declarat că potențiala utilizare de către Rusia a armelor chimice împotriva Ucrainei reprezintă „o amenințare reală”, în timp ce pleca în Europa pentru a participa la summitul NATO.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW