Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Stare de urgență prelungită în Moldova. Securitatea rămâne precară

By Dragomir Georgiana , in Republica Moldova Stirile zilei , at 30 martie 2023 Etichete: , , , ,

Starea de urgenţă în Republica Moldova a fost prelungită cu încă 60 de zile. Decizia a fost adoptată, joi, 30 martie, de Parlamentul de la Chișinău.

Prelungirea stării de urgență a fost necesară, în contextul mai multor riscuri și amenințări, printre care provocările de natură energetică, umanitară, socială și de securitate, consecințe ale agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, susțin oficialii Republicii Moldova.

Republica Moldova rămâne o țintă a unui larg spectru de manifestări ale războiului hibrid, prin care se încearcă destabilizarea țării. Aceste riscuri sunt exacerbate și de situația gravă, fără precedent din domeniul justiției, în care este afectată funcționalitatea instituțiilor din sistemul judecătoresc”, se arată în nota informativă a proiectului de hotărâre, citată de TVR Moldova.

Recent, Moldova a primit vizita președintelui Consiliului European, Charles Michel, ocazie cu care a transmis că Uniunea Europeană pregătește un nou pachet de sprijin pentru acest stat, candidat la Uniunea Europeană.

„Nu sunteți singuri în fața niciunui atac!”, susținea Charles Michel în fața președintei Maia Sandu.

Sursă foto: Inquam Photos

Comentarii