Sunday, October 27, 2024
Jurnalism corect


Spitalul Judeţean Botoșani, amendat de Casa de Asigurări de Sănătate după moartea Alexandrei Ivanov

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 13 septembrie 2023 Etichete:

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoşani a amendat Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” cu suma de 42.272 lei în urma decesului Alexandrei Ivanov la Maternitatea din localitate, a declarat miercuri, 13 septembrie, pentru Agerpres, directorul executiv al CJAS, Alina Mustiaţă.

„Conform Foii de observaţie, în intervalul de timp 00:45 – 07:35 nu au fost acordate pacientei Alexandra Ivanov serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază, fiind încălcate de către furnizorul de servicii medicale obligaţiile contractuale prevăzute în Contractul de furnizare de servicii medicale spitaliceşti încheiat cu CJAS”, se arată în raportul întocmit la finalul controlului, potrivit sursei citate.

Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență din Botoșani, medicul Monica Adăscăliţei, a anunţat că va contesta sancţiunea.

„Această sancţiune nu ştiu dacă este chiar justificată, dar e dreptul celor de la Casa de Asigurări să ne sancţioneze, iar noi să contestăm. Dacă vom avea dreptate, vom câştiga. Dacă nu, vom pierde şi vom plăti această amendă, de 0,5% din contract. În urma discuţiilor cu juriştii spitalului, considerăm că această decizie poate fi contestată. Instanţa ne va spune dacă avem dreptate sau nu”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Monica Adăscăliţei.

Tânără moartă cu zile în Spitalul din Botoșani

Alexandra Ivanov (25 ani), însărcinată în 13 săptămâni şi mamă a trei copii a murit, după o noapte de spitalizare la Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, fără să primească îngrijiri medicale, în condiţiile în sarcina i se oprise din evoluţie.

Presa locală a publicat mesaje trimise de tânăra femeie atât medicului curant cât şi celui de gardă, în care se roagă de aceştia să o chiureteze, explicând că nu mai suportă durerile. Cazul a declanșat reacția vehementă a opiniei publice, iar câteva sute de persoane au ieșit în stradă la Botoșani pentru a protesta.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii