Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța nu avea autorizație de securitate la incendiu

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 octombrie 2021

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța nu deținea autorizație de securitate la incendiu, deși obținerea acestui document era necesară încă din anul 2007, reprezintă concluzia Inspectoratului pentru Situații de Urgență. 

Șapte persoane au murit, vineri, 1 octombrie, într-un incendiu izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Potrivit lui Cristian Radu, prim adjunct al inspectorului general pentru situații de urgență, era necesară obținerea autorizației de securitate la incendiu pentru lucrările efectuate în perioada, acest lucru fiind comunicat de ISU în urma unui control efectuat în anul 2017.

„Obiectivul conține mai multe clădiri vechi, iar la momentul ridicării nu se supuneau, potrivit legislației, procesului de avizare și autorizare. (…) În perioada 2004 – 2007 s-au realizat o serie de lucrări, printre care și parte din acea instalație de detecție la incendii și alte lucrări structurale, care atrăgeau această obligație. Am identificat că, în anul 2007, există un proces verbal emis la terminarea lucrărilor, care atrăgeau această obligație. În anul 2017, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța a comunicat în scris conducerii spitalului această obligație. De la acel moment nu a fost depusă documentația. La acest moment, putem concluziona că nu există o solicitare de depunere de acte prin care să se solicite obținerea autorizației de securitate la incendiu, deși această obligație era din anul 2007”, a declarat Cristian Radu, prim adjunct al inspectorului general pentru situații de urgență, într-o conferință de presă.

Sursa foto: Inquam Photos / Costin Dincă

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *