Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


SURSE Soția lui Valeri Kuzmin, ambasadorul rus la București, a murit

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 9 aprilie 2024 Etichete: ,

Soția ambasadorului rus la București, Valeri Kuzmin, a murit marți dimineață la reședința sa oficială, potrivit surselor Main News. 

Soția lui Valeri Kuzmin a decedat marți dimineață.

Valeri Kuzmin este diplomat de profesie și din 2016 este ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România. Este născut pe 24 iunie 1953 la Moscova, este căsătorit și are doi copii adulți, un fiu și o fiică și doi nepoți.

Prin Decretul Președintelui Federației Ruse din 7 iunie 2016 a fost numit Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România. Are gradul diplomatic de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în 2009.. A fost decordat cu Ordinul de Prietenie în 2012 și cu medalia „Pentru eroism în muncă” în 1986. A primit titlul „Funcționarul onorific al MAE Rusiei” și este membru al Consiliului Asociației Diplomaților Ruși în 2016.

Valeri Kuzmin a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe de mai multe ori pe parcursul mandatului său la București, pentru dezinformare și conduite iresponsabile în comunicarea publică. Ultima oară a fost convocat la dispoziția ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu pe 17 martie 2024.

Știrea este în curs de actualizare

Sursă foto: INQUAM Photos / George Calin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW