Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Sorina Pintea află dacă scapă de arestul preventiv. Avocat: Vrea să se interneze, nu să se întoarcă acasă la copii- VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 6 martie 2020 Etichete: , , ,

Judecătorii Curții de Apel din București au stabilit pentru vineri, termen în procesul în care Sorina Pintea contestă decizia de arestare preventivă. Fostul ministru a fost trimis în spatele gratiilor pentru 30 de zile în urma unei decizii a Tribunalului București.

Decizia pe care o va lua Curtea de Apel București va fi definitivă.

Există patru variante în ceea ce o privește pe Pintea: menținerea arestului preventiv, schimbarea măsurii în arest la domiciliu, schimbarea în control judiciar sau anularea deciziei de arestare fără a fi înlocuită măsura cu alta.

Update: Apărătorul Sorinei Pintea susține că aceasta neagă acuzația conform căreia ar fi primit mită. Avocatul a mai menționat că fostul ministru a contestat decizia de arestare preventivă pentru a se interna și nu pentru a se întoarce acasă. 

„Neagă acuzația ce-i este adusă. (…)Din informațiile mele nu ni s-a făcut această ofertă. Am cerut revocarea deciziei arestării preventive(…) Solicitarea doamnei Pintea este de a se interna, nu de a se întoarce acasă unde o așteaptă copiii”, a declarat Viorel Mocanu.

Update: Ionuț Pintea, fiul fostului ministru al Sănătății, a declarat că mama sa i-a transmis că este bine și că abia așteaptă să ajungă acasă.

„Mi-a spus că este bine și că așteaptă să ajungă acasă. Tatăl meu vitreg i-a adus mâncare. (…)Pe cea mică (fiica Sorinei Pintea) o susținem. I-am spus că mama are foarte mult de lucru”, a spus Ionuț Pintea.

Update: Sorina Pintea a ajuns la CAB în jurul orei 9.20, de data aceasta fără să fie încătușată.

Acuzațiile DNA

Sorina Pintea este acuzată că ar fi primit, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, în legătură cu un contract la Spitalul Județean Baia Mare.

Potrivit procurorilor DNA, sumele reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziții publice pentru „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator – sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de Spitalul Județean Baia Mare, cu o societate comercială.

De cealaltă parte, avocații Sorinei Pintea susțin că fostul ministru al Sănătății nu ar fi avut cunoștință despre suma de bani pe care procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descoperit-o în biroul său.

Doamna Sorina Pintea se află într-o luptă nedreaptă, întrucât este obligată să își apere întreaga carieră și probitate profesională dintr-o postură vulnerabilă, starea sa de sănătate fiind una precară, agravată pe fondul privării de libertate”, se arată într-o scrisoare trimisă de avocați.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • Wow, marvelous weblog layout! How lengthy have you ever been blogging for?
    you make blogging glance easy. The entire glance of your website is excellent,
    as smartly as the content! You can see similar here sklep internetowy

  • Hello everyone, it’s my first visit at this web page, and article is really fruitful designed for me, keep
    up posting such posts. I saw similar here: Najlepszy sklep

  • Good day! Do you know if they make any plugins to assist with
    SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m
    not seeing very good success. If you know of any please share.
    Many thanks! You can read similar article here:
    Sklep

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/sorina-pintea-afla-daca-scapa-de-arestul-preventiv-cab-discuta-vineri-contestatia-fostului-ministru/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/sorina-pintea-afla-daca-scapa-de-arestul-preventiv-cab-discuta-vineri-contestatia-fostului-ministru/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *