Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Sondaj la comanda PNL: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, pe primele două locuri la prezidențiale

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 5 septembrie 2024

Cel mai recent sondaj realizat de The Center for International Research and Analyses (CIRA), la comanda PNL, arată că Marcel Ciolacu, ar fi preferatul alegătorilor, cu 25% din voturi, dacă alegerile prezidențiale ar avea loc duminica viitoare. Nicolae Ciucă, liderul PNL, se află pe locul doi, cu 16%, iar Mircea Geoană, candidat independent, pe poziția a treia, cu 14%.

Liderul AUR, George Simion, și Elena Lasconi de la USR ar obține fiecare câte 13%, iar Diana Șoșoacă, din partea partidului S.O.S., ar lua 11%. Kelemen Hunor (UDMR) ar obține 3%, iar Ludovic Orban și Cozmin Gușă ar primi câte 1%.

Parlamentare: PSD, în fața PNL și AUR

La alegerile parlamentare, PSD ar strânge cele mai multe voturi, 31%, fiind urmat de PNL, care ar obține 22%, și AUR, cu 14%.

USR ar primi 13% din voturi, S.O.S. 10%, iar UDMR ar obține 5%. Restul partidelor, inclusiv Forța Dreptei, REPER și PMP, ar rămâne la 1%.

Sondajul a fost realizat de The Center for International Research and Analyses (CIRA), în perioada 24.08.2024 – 30.08.2024. Volumul eşantionului a fost de 1099 de subiecţi iar metoda culegerii- Face-to-Face, pe teren, la domiciliul respondenţilor. Marja de eroare este de +/- 3%.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW