Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Sondaj comandat de PSD în Capitală o arată pe Gabriela Firea favorită, urmată de Nicușor Dan

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 7 iunie 2024 Etichete: , , , , ,

Un sondaj Epislon Poll comandat de PSD în Capitală o clasează pe Gabriela Firea în fruntea preferințelor electoratului, cu 32%. Este urmată la diferență de doar un procent de Nicușor Dan, cu 31%. 

32% dintre respondenți au declarat că vor vota cu fostul edil general, Gabriela Firea, la alegerile locale de pe 9 iunie din Capitală, iar 31% îl vor vota pe Nicușor Dan. 11% vor vota cu Cristian Popescu Piedone, și 9% cu Sebastian Burduja. Diana Șoșoacă se clasează pe penultimul loc cu 5%, iar Mihai Enache ocupă ultima poziție, cu 4%, notează News.ro.

Conform unui sondaj recent, 45% dintre cei intervievați au exprimat încrederea că Gabriela Firea va câștiga funcția de primar al Capitalei, în timp ce 43% au indicat că favoritul lor este Nicușor Dan. Alți potențiali candidați au primit următoarele procente: 6% pentru Cristian Popescu-Piedone, 4% pentru Sebastian Burduja, 1% pentru Diana Șoșoacă și 1% pentru Mihai Enache.

Mai mult de trei sferturi dintre intervievați, respectiv 78%, au considerat că că este important ca o dezbatere între candidați să aibă loc, înainte de votul de pe 9 iunie 2024.

68% dintre subiecți au exprimat preocupare cu privire la direcția în care se îndreaptă Bucureștiul, în timp ce 27% au avut o opinie opusă.

În ceea ce privește performanța actualului primar al Capitalei, Nicușor Dan, 63% dintre cei chestionați au declarat că sunt nemulțumiți sau foarte nemulțumiți, în timp ce doar 28% au afirmat că sunt mulțumiți sau foarte mulțumiți.

Metodologia

  • Sondajul a fost realizat de Epsilon Poll, la comanda PSD, în perioada 31 mai – 2 iunie 2024.
  • Eșantionul a inclus 5.430 de identități online/respondenți analizați.
  • Populația țintă a fost definită ca fiind adulții activi în mediul online, cu acces la internet prin adresa IP din Municipiul București și care s-au autoidentificat ca fiind peste 18 ani.
  • Chestionarul a fost distribuit online și a fost targetat pe categorii socio-demografice conform distribuției din populația adultă a Municipiului București.
  • Mecanismele de ponderare și analiză a datelor s-au bazat pe programarea Machine Learning, antrenată anterior pe seturi de date succesive de la nivelul Municipiului București, cu o probabilitate verificată de 90%.
  • Marja de eroare la nivelul întregului eșantion a fost de ±5%, la un nivel de încredere de 90%.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW