Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Sondaj Avangarde: George Tuță, pe primul loc în cursa pentru Primăria Sectorului 1

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 13 mai 2024 Etichete: , , ,

Conform unui sondaj efectuat de Avangarde în intervalul 7 – 11 mai, candidatul liberal George Tuță conduce în fața lui Clotilde Armand în cursa pentru Primăria Sectorului 1.

Dacă ar fi să se desfășoare alegeri în weekendul următor, 55% dintre cei intervievați au afirmat că ar vota cu certitudine, 38% au indicat că probabil ar vota, în timp ce doar 2% au menționat că ar putea să nu voteze, iar 3% au afirmat că sunt siguri că nu ar vota.

În ceea ce privește nivelul de preocupare față de rezultatele alegerilor din iunie, 24% dintre respondenți s-au declarat foarte preocupați, 39% au afirmat că sunt oarecum preocupați, în timp ce 21% au menționat că sunt puțin preocupați, iar 16% au indicat că nu sunt deloc preocupați.

Astfel, George Tuță, candidatul susținut în comun de PSD și PNL pentru sectorul 1, ar acumula 34%, în timp ce Clotilde Armand (USR) ar înregistra 32%. Liviu Negoiță (PUSL) ar obține 15%, Ramona Ioana Bruynseels (AUR) 12%, iar Daniel Tudorache (independent) 4%.

Întrebați cu privire la preferințele lor în ceea ce privește candidații pentru funcția de primar general al Capitalei, 30% dintre participanții sondajului realizat pe Sectorul 1 au menționat că ar vota pentru Gabriela Firea (PSD), în timp ce 29% au indicat că ar susține candidatura lui Nicușor Dan (Alianța pentru București). Cristian Popescu Piedone (PUSL) a fost menționat de 17% dintre respondenți, în timp ce 13% au optat pentru Sebastian Burduja (PNL). Mihai Enache (AUR) a obținut un suport de 10%, iar Diana Șoșoacă (SOS România) a fost menționată de 1% dintre participanți.

Studiul realizat de Avangarde a avut loc între 7 și 11 mai, folosind metoda interviurilor față în față, pe un eșantion de 1150 de participanți, cu o marjă de eroare de 2,9%.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW